uk1

POZIV NA PROTEST

26 maj 2021 0 comment
(0 glasov)

Prodajalcem nam je dovolj tudi nenehnega nehumanega testiranja oziroma jemanja brisov iz nosu na katerega Vlado opozarjamo že dlje časa. Vlada noče razumeti, da v sosednji Avstriji zadostuje bris iz ust, pri nas pa verjetno zaradi zaslužkov posameznikov blizu te vlade terjajo boleče brise iz nosu. Prodajalci tudi ne bomo pozabili, da so na NIJZ v času največje pandemije medijsko jasno izražali, da prodajalci, ki smo bili stalno najbolj izpostavljeni, nismo ogrožena kategorija. Protest je potreben tudi ker nas skrbi za prihodnost naših otrok. Predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu omogoča popolno razprodajo še zadnjega državnega premoženja in ne bo zagotavljal sredstev za pokojnine mladih, kot drugje po svetu in kot je bilo zamišljeno s pokojninsko zakonodajo v letu 2013. Dovolili so si zapisati, da so strateške naložbe 50% + 1 delnica, vendar v podjetjih z državno koncesijo to ne velja in se lahko prodajo. Tega ne bomo dovolili, saj nočemo, da gre Luka Koper Madžarom v Luki Koper, in Pošta Slovenije oz. posledično Interevropa Nemcem. Prepričani smo, da je vlada dolžna zagotoviti denar za dolgotrajno oskrbo, gradnjo domov upokojencev in usklajevanje pokojnin, ne pa da to breme zopet prelaga na premoženje, katero bi moralo služiti našim otrokom.

V kolikor imate možnost, se nam pridružite v petek, 28. 05. 2021 ob 18-ih na Prešernovem trgu v Ljubljani.

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI.

Lepo pozdravljeni,

Ladi Rožič, generalni sekretar

Nazadnje urejano na 0, 13.03.2022 18:23
Objavljeno v Novice

http://www.sindikat-sdts.si/DA BI KUPEC LAHKO BIL KRALJ TRGOVEC NE SME BITI REVEŽ!

Naši podatki

Naslov: Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana