Ponedeljek 6 April 2020

SINDIKAT ZAHTEVA ODGOVORE MINISTRSTVA ZA GOSPODARSKI RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO; POSLANA TUDI POBUDA ZA DOPOLNITEV KOLEKTIVNE POGODBE DEJAVNOSTI TRGOVINE SLOVENIJE

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na Sindikat delavcev trgovine Slovenije naslovilo sporočilo, kjer zagovarjajo obstoječo spremembo Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, nove spremembe pa očitno ne načrtujejo. Odlok še vedno zagovarjajo z omogočanjem daljšega časovnega intervala opravljanja nakupov v prodajalnah in s tem manjšo koncentracijo kupcev, ob tem pa ne odgovarjajo na nobeno od drugih zastavljenih vprašanj s strani sindikata, kjer pojasnjujemo, zakaj ta ni ustrezen oz. ne služi svojemu namenu. Na zahtevo po dodatnem pojasnilu, ali so kršitve Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije, Zakona o delovnih razmerjih in Zakona o varnosti in zdravju pri delu danes res že postale sprejemljiva norma, pa na sindikatu do 8. ure, 25. 3. 2020, nismo prejeli odgovora. Inšpektorat RS za zdravje striktno preverja spoštovanje odloka, pri čemer iz terena pridobivamo povratne informacije, da zdravstvenega stanja zaposlenih in spoštovanja delovnopravne zakonodaje ob tem nihče ne preverja zares.

Celotno sporočilo objavljamo v priponki.

Attachments:
Download this file (SDTS-kolektivna-pogodba.pdf)SDTS-kolektivna-pogodba.pdf[ ]118 Kb41 Downloads