Nedelja 21 April 2019

a

Sindikat delavcev trgovine Slovenije je v četrtek, 8. novembra 2018 organiziral in izvedel izobraževanje sindikalnih zaupnikov o podpisani Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije. Udeleženci so na izobraževanju aktivno sodelovali ter na samem izobraževanju izpostavili problematiko, s katero se soočajo zaposleni v dejavnosti trgovine Slovenije. Precej časa je bilo namenjenega predvsem delovnemu času delavcev in plačilu za delo.

Udeleženci izobraževanja so bili z le tem izjemno zadovoljni ter podpirajo nadaljnje izobraževanje sindikalnih zaupnikov, z namenom nudenja ustreznih informacij članom, ki se soočajo s posameznimi težavami in se obračajo po pomoč tudi na sindikalne zaupnike.

b

c

d

__________________________________________________________________________________

Projekt »TRGOVINKO krepi našo usposobljenost in socialni dialog v trgovini« delno financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija, iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se financira iz Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, 11. prednostne osi »Pravna država, izboljšanje institucionalnih zmogljivosti, učinkovita javna uprava, podpora razvoju NVO ter krepitev zmogljivosti socialnih partnerjev«, 11. 2 prednostne naložbe »Krepitev zmogljivosti za vse zainteresirane strani, ki izvajajo politike na področju izobraževanja, vseživljenjskega učenja, usposabljanja in zaposlovanja ter socialnih zadev, vključno s sektorskimi in teritorialnimi dogovori za spodbujanje reform na državni, regionalni in lokalni ravni«, 11. 2. 2 specifičnega cilja »Krepitev usposobljenosti socialnih partnerjev v procesih socialnega dialoga, zlasti na področju politik trga dela in vseživljenjskega učenja«.